We gaan op Berenjacht

placeholder-landscape.png

Waarom staan er ineens allemaal van die leuke knuffelberen achter het raam? Alle knuffelbeertjes die voor het raam of op de vensterbank zitten zijn natuurlijk een heel leuk gezicht. Door de knuffelberen voor het raam of op de vensterbank te zetten wordt buitenspelen of een wandeling maken een stuk leuker voor kinderen. Laat de kinderen op berenjacht gaan door de wijk en zoveel mogelijk beren spotten bij de buren! Wat extra fijn is: zo kun je als ouder ook even je benen strekken. Een echte win-win dus.

De kracht van Social Media. Op social media roepen mensen op om een teddybeer voor je raam of op je vensterbank te plaatsen. Het idee, #berenjacht, komt overwaaien uit Australië en het Verenigd Koninkrijk.

We gaan op berenjacht

De regels zijn simpel: plaats een beer of andere knuffel achter je eigen raam en wanneer je er eentje ziet plaats je een foto op social media. De berenjacht komt overgewaaid uit het Verenigd Koninkrijk en Australië. Het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’ diende als inspiratie.

Good to know: het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) benadrukt dat buitenspelen geen gevaar voor de gezondheid oplevert. Maar de groep moet niet te groot zijn. Hoeveel kinderen met elkaar mogen buitenspelen, laat het RIVM in het midden. Door deze speurtocht naar beren voorkom je wellicht dat er te veel kinderen samen in een speeltuin spelen.

Coaches van De Kinderen Scheiden Mee

Diverse coaches van De Kinderen Scheiden Mee, hét programma voor kinderen en hun ouders in scheiding, doen mee aan onderstaande actie. Wanneer u er alleen voor staat in deze tijd, kan een frisse neus met wat uitdaging een prettige afleiding zijn. Houdt u vanzelfsprekend aan de regels van het RIVM.

Lees hier het artikel!

Heeft u vragen over het programma, neem gerust contact op met een coach bij u in de buurt.

 

*geschreven door Jolanda Fortuin

 

Scroll naar boven